Napredne domaćice pripremaju zeleni luk bez zamrzivača: aroma je sačuvana – novi način

Došlo je ljeto i donijelo radost vrtlarima i ljetnim stanovnicima. Prije svega, ozelenjavanje usjeva koji obećavaju da će vas zadovoljiti dobrom žetvom.

Među njima, mnogi, naravno, imaju zeleni luk. Ali neke domaćice imaju sljedeće pitanje: kako duže sačuvati ove darove zemlje.

Da, možete ga sitno nasjeckati i zatim zamrznuti. Međutim, nakon ovog postupka luk može djelomično izgubiti aromu, pa čak i strukturu.

Istina, ova pojava je vjerojatna samo ako se proizvod pošalje u zamrzivač vlažan.

Druga je stvar kada luk temeljito osušimo, nasjeckamo i zamrznemo, pa smrznutog dodamo u jelo. U ovoj situaciji sve će biti divno.

luk
Fotografija: © Belnovosti

U isto vrijeme, postoji još jedan način, koji domaćice sve više favoriziraju.

Metoda je vrlo jednostavna i učinkovita: luk pripremamo u staklenke koje, kao i poklopce, treba prethodno sterilizirati.

Za 1 kg nasjeckanog mladog luka uzmite žlicu soli, 100 ml rafiniranog biljnog ulja i žlicu octa (9%).

Sve ovo dobro izmiješati, pa zbiti u staklenke. Čuvat ćemo ga u hladnjaku.

Preporuča se dodavanje salatama, no savršen je i kao dodatak prvim i drugim jelima.

Prethodno su imenovana 3 idealna lipanjska gnojiva za rajčice.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki