Zagreba Lajfhaki

Niti jedan razumni ljetni stanovnik ne usuđuje se zanemariti ovo gnojivo za repu: korjenasto povrće ispada veliko i slatko

Važan čimbenik za dobivanje visokokvalitetne žetve repe je gnojivo.

Ako želite da korjenasto povrće postane mesnato, veliko i bogato u boji, a također oduševite slatkim okusom, nanesite gnojivo na gredice s repom.

To treba učiniti čim cikla počne rasti i pojave se 3-4 lista.

U pravilu, pravi trenutak nastupa unutar prva 3-4 tjedna nakon sjetve, iako su ti rokovi vrlo proizvoljni, jer ovise o uvjetima uzgoja.

Tijekom tog razdoblja, vrijedno je osigurati biljci dušik, a to se može učiniti uz pomoć uree.

Fotografija: © Belnovosti

Da biste pripremili hranjivu otopinu, napunite kantu od 10 litara vodom i u njoj otopite 1 žlicu lijeka.

Gnojivo treba nanositi na vlažno tlo, izlijevajući sastav ne u zonu korijena, već u prolaze.

Osim dušika, cikli su potrebni i kalij i fosfor – samo s dovoljnom količinom svih potrebnih elemenata možete računati na poboljšanje okusa povrća.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version