Nove rajčice koje se isplati saditi kao presadnice 2024.: 5 produktivnih sorti

Kao iu svakom drugom poslu, sektor vrtlarstva prepun je raznih novih proizvoda. Uključujući i sektor rajčice.

Ove godine pojavio se niz rajčica koje su prošle ispitivanje sorte i primljene u Državni registar.

Možda će neki od njih biti zanimljivi onima koji vole uzgajati ovaj dar prirode na svojim parcelama.

“Afanasy F1”

Hibrid ranog sazrijevanja uzgojen od strane Saveznog znanstvenog centra za uzgoj povrća. Namjena – staklenici.

rajčica
Fotografija: © Belnovosti

Svojstvo: može se uzgajati i u redovnom i u ljetno-jesenskom ophodenju.

Vrsta: visoki grmovi s lišćem srednje veličine i jednostavnim grozdovima.

Produktivnost: u zaštićenom tlu – oko 16 kg po kvadratnom metru.

Plodovi su, inače, crveni, plosnato okrugli, prosječne težine oko 200 grama.

Obično se velike rajčice ove sorte koriste za salate, a manje se konzerviraju.

“Grimizni pečat”

Razlikuje se po tome što je vrlo ukusan. Sredina je sezone, listovi su dugi.

Još jedno izvrsno svojstvo je odličan prinos. Na otvorenom terenu daje 16 kg po kvadratnom metru.

Težina ploda (oblik – izduženi srcoliki) – od 300 do 600 grama. Boja – malina. Sadrži puno šećera.

Obično se ove rajčice koriste za salate, preradu u sok ili pastu.

“Sambol ružičasti”

Srednje rana salatna sorta krupnog ploda s prinosom od oko 17 kg po 1 četvornom metru.

Prema službenim podacima, s jedne biljke možete ubrati od 7 do 8 kilograma rajčice.

Ove jarko ružičaste rajčice odlikuju se svojom sočnošću, osim toga, praktički nema sjemenki. Okus je sladak, gotovo bez kiseline.

Težina – od 600 do 800 grama. Ove se rajčice koriste za salate, umake i sokove.

“Feudalni F1”

Hibrid za staklenike. Usred sezone, oko 1,2-1,4 m. Na otvorenom terenu daje od 1 m². m 16 kg voća, zaštićeno – 20 kg.

Boja ploda je crvena. Oblik je plosnato okrugli, težina od 250 do 400 grama. Mesnato, slatko, ali s jedva primjetnom kiselošću.

Koriste se za salate, ove rajčice su pogodne za konzerviranje, kao i za sokove.

“Crna magija”

Srednje sezone, kompaktni grmovi sa slabim lišćem. Produktivnost – do 14 kg po 1 m2. m.

Kako plod sazrijeva, mijenja boju. Potpuno zrelo – duboko grimizno s antocijaninskom “kapom” (sa strane).

Mesnato, bogatog okusa, slatko ali kiselo. Masa ploda je od 180 (najmanji) do 650 (najveći) grama.

Ranije smo vam rekli kako uzgajati “šećerne” rajčice.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki