Oni će dugo pozelenjeti i donositi plodove: sjetite se kako oživjeti krastavce u kolovozu

Svježi, aromatični i hrskavi krastavci savršen su dodatak doručku ili ručku. Još je bolje ako je povrće uzgojeno na vlastitoj parceli.

Ali događa se da se početnici u dacha poslu ne mogu uvijek pohvaliti izvrsnom žetvom. Najčešće je problem što je bilo problema u brizi za sadnje.

Stoga se moramo sjetiti jednostavnih pravila koja će pomoći u očuvanju i povećanju žetve.

Zalijevanje

Pogreške u ovom postupku dovode do bržeg venuća biljaka.

Nemojte zalijevati krastavce hladnom vodom. Bitno je da stoji na suncu.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Bolje je zalijevati ujutro.

Sprječavanje bolesti

Preventivnim mjerama moramo spriječiti truljenje korijena i pjegavost lišća.

Prikladni su biološki proizvodi (na primjer, “Fitospor”), alkalne i kisele otopine koje je lako pripremiti sami.

Za alkalnu otopinu možete uzeti 100 g sapuna za pranje rublja ili pola čaše pepela na 10 litara vode. Nakon što su sastojci pomiješani, smjesu možete prskati po zelenoj masi.

Za kisele otopine možete uzeti 2 litre mlijeka ili sirutke na kantu od 10 litara vode, kao i nekoliko kapi joda.

Sklonište za noć

Ovo je neophodno kako bi se sadnje spasile od noćnih temperaturnih promjena.

Dovoljno je staviti parfeme odgovarajuće veličine i pokriti krevete spunbondom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki