Svježi, aromatični i hrskavi krastavci savršen su dodatak doručku ili ručku. Još je bolje ako je povrće uzgojeno na vlastitoj parceli.
Ali događa se da se početnici u dacha poslu ne mogu uvijek pohvaliti izvrsnom žetvom. Najčešće je problem što je bilo problema u brizi za sadnje.
Stoga se moramo sjetiti jednostavnih pravila koja će pomoći u očuvanju i povećanju žetve.
Zalijevanje
Pogreške u ovom postupku dovode do bržeg venuća biljaka.
Nemojte zalijevati krastavce hladnom vodom. Bitno je da stoji na suncu.
Bolje je zalijevati ujutro.
Sprječavanje bolesti
Preventivnim mjerama moramo spriječiti truljenje korijena i pjegavost lišća.
Prikladni su biološki proizvodi (na primjer, “Fitospor”), alkalne i kisele otopine koje je lako pripremiti sami.
Za alkalnu otopinu možete uzeti 100 g sapuna za pranje rublja ili pola čaše pepela na 10 litara vode. Nakon što su sastojci pomiješani, smjesu možete prskati po zelenoj masi.
Za kisele otopine možete uzeti 2 litre mlijeka ili sirutke na kantu od 10 litara vode, kao i nekoliko kapi joda.
Sklonište za noć
Ovo je neophodno kako bi se sadnje spasile od noćnih temperaturnih promjena.
Dovoljno je staviti parfeme odgovarajuće veličine i pokriti krevete spunbondom.