Zagreba Lajfhaki

Rajčice sporo sazrijevaju: trik za ubrzavanje prirodnog procesa

Kao što iskusni vrtlari primjećuju, prvo morate ukloniti donje lišće, koje oduzima hranu.

Ako donji snopovi rajčice ostanu zeleni do kraja srpnja, treba ih pincirati. Bolje je to učiniti mjesec dana prije žetve.

U ovom slučaju, do kraja kolovoza možete dobiti izvrsne plodove.

Ljetni stanovnici također preporučuju hranjenje biljaka pepelom kako bi se ubrzao proces zrenja.

Otopina se priprema vrlo jednostavno od 10 litara čiste vode i litre gnojiva. Proizvod treba odstajati nekoliko sati prije upotrebe.

Fotografija: © Belnovosti

Možete koristiti otopinu na bazi joda (30 kapi farmaceutskog proizvoda na 10 litara vode).

Ovaj lijek će ubrzati sazrijevanje i postati preventivna mjera u borbi protiv kasne mrlje.

Ako nema vremena za prirodno sazrijevanje, tada možete odrezati grane i ostaviti plodove da sazriju u staklenicima ili na prozorskim daskama. Takvo povrće neće imati jak okus, ali je savršeno za konzerviranje ili pripremu bilo kakvih zalogaja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version