Slijedite 3 jednostavna pravila – i na vašem krumpiru neće biti krasta: savjeti za ljetne stanovnike

Krasta je ozbiljna bolest koja ljetnom stanovniku oduzima značajan dio žetve krumpira.

Oni gomolji koji se još mogu sakupiti ne čuvaju se dugo i nemaju najsvjetliji okus.

Stoga vrtlar mora učiniti sve kako bi osigurao da opasna bakterijska bolest ne utječe na popularni usjev.

Potrebno je slijediti tri važna pravila, na koja je podsjetila stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh.

Pravo mjesto za slijetanje

Krompir se ne smije saditi u područjima s alkalnim tlom. Također je poželjno da tlo nije lagano i pjeskovito.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Također je važno zapamtiti potrebu promatranja rotacije usjeva: idealno mjesto za vrtlarstvo bit će područje na kojem su prošle sezone uzgajane mahunarke.

Pravilno hranite

Rizik od krastavosti smanjit će se dodavanjem superfosfata.

Nemojte dopustiti višak kalija i kalcija u tlu. Za krumpir nisu potrebni kalijev i kalcijev nitrat.

Vrijedno je odbiti dodati takav “narodni” lijek kao što je kora od banane. Nemojte pretjerivati ​​s pepelom.

Omjer komponenti dušika, kalija i fosfora trebao bi biti približno jednak.

Zalijevajte redovito

Zalijevanje usjeva treba biti često. Nedostatak vlage u tlu čest je uzrok krastavosti.

Prethodno je ljetnim stanovnicima rečeno je li moguće posipati pepeo ispod luka.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki