Važno je zapamtiti da prvo prihranjivanje tijekom sezone ponekad može imati odlučujuću ulogu u kvaliteti buduće žetve.
Ovo se pravilo posebno odnosi na jagode.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i znanstveni agronom, vjeruje da prvi dodatak hranjivih tvari može čak utjecati na okus bobica.
Što trebate znati o prvom prihranjivanju jagoda?
Priprema
Prije svega, ljetni stanovnik treba očistiti vrt. Da biste to učinili, preporučljivo je ukloniti stari sloj malča i ukloniti očito uvelo lišće.
Zatim se provodi postupak rahljenja i bobice se tretiraju protiv bolesti i insekata. Tek nakon toga mogu se dodati hranjive tvari.
Što odabrati za hranjenje
Možete odabrati industrijska gnojiva. Među njima se izdvaja urea s amonijevim nitratom. Morat ćete uzeti žlicu ovih proizvoda na kantu vode.
Ali trošak sredstava je drugačiji. Urea se konzumira u 300 ml po grmu. Ali koncentracija amonijevog nitrata treba povećati na pola litre.
Ranije smo razgovarali o tome koje se vrste hortenzija mogu odabrati za sjenovita područja mjesta.