Što možete preliti infuzijom pepela: susjed vam o tome neće reći

Mnogi ljetni stanovnici radije koriste drveni pepeo za hranjenje vrtnih usjeva, jer sadrži gotovo sve hranjive elemente potrebne biljkama.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije Belnovosti, agronom i dizajner krajolika, govori koje biljke vole ovo gnojivo.

Koje kulture vole pepeo?

Preporuča se dodavanje pepela kod pripreme gredica za korjenasto povrće, kupus, krastavce, luk, rajčicu, špinat, kopar, zelenu salatu (do 300 grama po četvornom metru tla).

Prilikom sadnje paprike, rajčice, patlidžana, krastavaca, tikve i tikvice možete dodati pepeo izravno u rupu (1-2 žlice).

Tijekom vegetacije i sazrijevanja plodova učinkovita su tekuća gnojiva na bazi pepela.

vrt
Fotografija: © Belnovosti

Otopiti 100-150 grama pepela u 10 litara vode, zalijevati jednom u dva tjedna (pola litre otopine po biljci).

Kada koristite pepeo, morate uzeti u obzir da on alkalizira tlo i nije kompatibilan s dušičnim gnojivima i superfosfatom.

Ranije je stručnjak rekao kako hraniti maline u proljeće.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki