Zagreba Lajfhaki

Što ne učiniti s trulom strvinom: 2 uobičajene pogreške ljetnih stanovnika

U jesen mnogi ljetni stanovnici otkrivaju brojne plodove u vrtu ispod drveća.

Zbirka takvih plodova naziva se “strvina”.

Razlog opadanja plodova nije uvijek jak vjetar.

Često plodovi završe na tlu jer je stablo zaraženo nekom bolešću.

U ovom slučaju, stanje samih fetusa također se teško može nazvati normalnim. Međutim, neki vlasnici prigradskih područja još uvijek odlučuju koristiti takvu strvinu.

Fotografija: © Belnovosti

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, imenovala je dvije opasne i, nažalost, vrlo uobičajene akcije s trulim voćem.

Prva greška

Mnogi ljetni stanovnici jednostavno ostavljaju takve plodove ispod drveća.

Ne činite to ni pod kojim okolnostima. Nema potrebe za pretpostavkom da će patogeni umrijeti tijekom zime.

Najvjerojatnije će loša strvina ostati izvor bolesti. Ništa se dobro neće dogoditi tlu ili drvenastim biljkama. Problemi će se osjetiti u proljeće.

Druga greška

Neki vrtlari amateri stavljaju strvinu u kompost, a da uopće nisu provjerili stanje plodova.

Ovo je vrlo ozbiljan propust. Truli ili bolesni plodovi najvjerojatnije će pokvariti organsko gnojivo.

Što učiniti s pokvarenom strvinom

Shvatili smo da je takve plodove nemoguće ostaviti na zemlji i poslati u kompostnu jamu.

Ali što onda učiniti s tim voćem? Odgovor je jednostavan: bolje je zakopati strvinu dalje od prigradskog područja na dubini od najmanje pola metra.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version