Sobne biljke mogu se gnojiti bilo čime. Domaćice pripremaju napitke od ljuske jaja, kore od banane i luka. Drugim riječima, koristi se sve, pa i otpad.
S istim uspjehom možete koristiti i začine, na primjer cimet.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, rekla je kako koristiti cimet u njezi sobnih biljaka.
Kako koristiti cimet
Pripremljenu infuziju možete rasporediti po površini tla u loncu.
Djeluje kao prevencija razvoja zaraznih i gljivičnih bolesti.
U tlu se izrađuju plitki utori u koje se ulije jedna žlica proizvoda.
Kako kuhati
Trebat će vam jedna litra prokuhane, ohlađene vode. U njemu ćete morati otopiti četvrtinu žličice cimeta.
Smjesu dobro promiješajte i ostavite da odstoji na svjetlu, a može i na suncu jedan dan.
Otopina se može koristiti za zalijevanje biljaka i sprječavanje bolesti.
Koristi se 1-2 puta mjesečno, potiče rast, štiti od parazita, gljivičnih i zaraznih bolesti.