Zagreba Lajfhaki

Što se događa ako dodate cimet u posude za cvijeće: rezultat će biti iznenađujući

Sobne biljke mogu se gnojiti bilo čime. Domaćice pripremaju napitke od ljuske jaja, kore od banane i luka. Drugim riječima, koristi se sve, pa i otpad.

S istim uspjehom možete koristiti i začine, na primjer cimet.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, rekla je kako koristiti cimet u njezi sobnih biljaka.

Kako koristiti cimet

Pripremljenu infuziju možete rasporediti po površini tla u loncu.

Djeluje kao prevencija razvoja zaraznih i gljivičnih bolesti.

Fotografija: © Belnovosti

U tlu se izrađuju plitki utori u koje se ulije jedna žlica proizvoda.

Kako kuhati

Trebat će vam jedna litra prokuhane, ohlađene vode. U njemu ćete morati otopiti četvrtinu žličice cimeta.

Smjesu dobro promiješajte i ostavite da odstoji na svjetlu, a može i na suncu jedan dan.

Otopina se može koristiti za zalijevanje biljaka i sprječavanje bolesti.

Koristi se 1-2 puta mjesečno, potiče rast, štiti od parazita, gljivičnih i zaraznih bolesti.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version