Zagreba Lajfhaki

Što treba učiniti s lukom u kolovozu kako bi narastao ukusan i velik: iskusni ljetni stanovnici otkrili su svoje tajne

Sada dolazi iznimno važan trenutak u brizi o luku, budući da će veličina povrća ovisiti o nekim našim radnjama.

Također možete utjecati na kvalitetu samog proizvoda.

Vrijedno je usredotočiti svoju pozornost na tri važne točke, kaže agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Što su oni?

Sol

Malo ljudi zna da bi sada bilo dobro zalijevati usjev otopinom soli. Da biste to učinili, trebate otopiti dvjesto grama soli u deset litara vode.

Zatim počinjemo zalijevati luk. Ovo hranjenje bit će konačno hranjenje za biljku.

Fotografija: © Belnovosti

Rad s perjem

Ako želite da se biljka usredotoči na rad sa samim lukom, tada perje treba malo slomiti i staviti na krevet. U suprotnom, biljka će početi trošiti resurse na hranjenje perja, što više nije relevantno.

Dodavanje vlage

Imajte na umu da luk ne treba vodu do otprilike 30 dana prije berbe. Također je iznimno važno sakriti luk od vlage kada se pojave oborine.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version