Gnojidba ima važnu ulogu u životu kultiviranih biljaka.
Ono što je vrijedno pažnje: za pripremu hranjivog sastava možete koristiti požnjeveni usjev – u slučaju krumpira, prošlogodišnji.
Gomolje usitnite kao da kuhate juhu. Nema potrebe da ih čistite, perete ili izrezujete oči.
Nakon toga, dobivene pripravke napunite vodom u omjeru 1 prema 1 i dodajte korisnu mikrofloru.
Kao aditive možete koristiti pripravke koji sadrže trihodermu, kvasac, sok od kiselog kupusa, Baikal EM1 itd.
Korisni mikroorganizmi će masu krumpira pretvoriti u hranjivu otopinu korisnu za biljke.
Ne zaboravite pokriti kantu u kojoj pripremate gnojivo prozirnom folijom kako biste zaštitili njezin sadržaj od upoznavanja s mušicama.
Ostavite buduće gnojivo tjedan dana da se ulije, nakon čega ga možete koristiti kao snažno kalijevo gnojivo ili ozbiljan poboljšivač tla, razrjeđujući ga vodom prije zalijevanja u omjeru 1 do 10.
Ranije smo vam rekli je li moguće zalijevati ljubičice kvascem.