Što može biti bolje od glasnog krckanja svježeg krastavca ubranog iz vlastitog vrta?
Međutim, ako želite da povrće postane ukusno, morate se pridržavati određenih pravila.
Samo tako ćete s gredica moći brati aromatične krastavce koji nemaju znakova truljenja, a nakon njih u ustima ne ostaju tragovi gorčine.
Prema iskusnim vrtlarima, za visokokvalitetnu žetvu potrebno je provesti posebnu gnojidbu – to je ono što će spriječiti pojavu gorkog okusa.
Ono što je posebno lijepo je da za njegovu pripremu ne morate kupovati posebna gnojiva. Trebate samo gorušicu u prahu i drveni pepeo.
Pomiješajte obje tvari, uzete u jednakim količinama, i pospite dobivenu smjesu na krevete na kojima rastu krastavci.
Za jedan grm krastavca dovoljno je 4 žlice pripremljenog gnojiva.
Navedeno je da će maksimalni učinak biti vidljiv samo ako ovaj proizvod koristite redovito, posipajući krastavce jednom svaka 2 tjedna. Gnojivo treba primijeniti između zalijevanja.