Sve što niste znali o uzgoju rajčica: otkrivamo 3 tajne ljetnih stanovnika s dugogodišnjim iskustvom

Velika žetva rajčica ubranih s vlastite parcele možda je san svakog vrtlara.

Ali ponekad je zamašćenost rajčice prepreka na tom putu. Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, rekla je kako spriječiti ovaj fenomen.

Temeljni premaz

Ako je za druge stakleničke biljke vrlo važno koliko je tlo plodno, onda za rajčice to nije važno.

Štoviše: pretjerana upotreba gnojiva ponekad čak može naštetiti ovoj kulturi, pa ostavite stajnjak i divizmu za krastavce – oni ne koriste rajčici.

Zalijevanje

Prva 2-3 tjedna nakon što posadite sadnice na stalno mjesto, uopće zaboravite na zalijevanje – u ovom trenutku rajčice će imati dovoljno vlage koja je dodana u rupe tijekom sadnje.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Ubuduće, grmlje treba zalijevati ne često, ali obilno, recimo, jednom tjedno, 5-7 litara vode po biljci.

Ali često zalijevanje malim dozama vode prepuno je razvoja površinskog korijenskog sustava u usjevu i, kao rezultat toga, smanjenja prinosa.

Hraniti

Kao što smo ranije rekli, gnojiva koja sadrže dušik su nepoželjna za rajčice, jer dovode do povećanja zelene mase i tova.

Ako primijetite da rajčice aktivno rastu, dajte im malo stresa – na primjer, smanjite zalijevanje ili uklonite nekoliko donjih listova. Kao rezultat toga, rajčice će “razmišljati o svom potomstvu” i počet će aktivnije cvjetati i donositi plodove.

Gnojidbu treba primijeniti samo kada postoji jasan nedostatak jednog ili drugog elementa ili tijekom razdoblja punjenja plodova.

Ranije su BelNovosti pisale o tome kako dobiti dobru žetvu trešanja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki