Početak sezone sjetve još je daleko, ali iskusni vrtlari počinju se pripremati za novu ljetnu sezonu čim završi stara.
Ovdje glavnu pozornost treba posvetiti budućim sadnicama, odnosno sjemenkama. Ovo je trik koji ljetni stanovnici rade s krastavcima. Klijanje i bogata žetva su zajamčeni!
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, rekla nam je što sada treba učiniti sa sjemenkama krastavaca.
Budućnost sadnica je u rukama vrtlara
Ova tehnika se zove vernalizacija. Morate početi u studenom, jer je proces dug.
Vernalizacija ubrzava klijanje sjemena, a čak se i početnik može nositi s tim.
Prvi korak
Da biste to učinili, sjemenke krastavaca stavljaju se na toplo mjesto 30 dana.
Važno je da ne dolaze u dodir s vrućom metalnom površinom grijača.
Drugi korak
Nakon što su sjemenke ostavljene na toplom, odlažu se na hladno mjesto. Bit će dovoljno staviti ih na vrata hladnjaka.
Treći korak
Uzimaju se iz hladnjače 14 dana prije početka sjetve. Važno je da leže na sobnoj temperaturi 10 dana.
Konačni
Zadnje što preostaje je staviti sjemenke između vlažnih pamučnih jastučića i staviti ih u hladnjak na 3 dana.
Nakon takve pripreme, sjeme će snažno i snažno klijati, što znači da će žetva biti izvrsna.