Zagreba Lajfhaki

Zalijevajte paprike na ovaj način, inače neće postati velike i slatke: napomena za ljetne stanovnike

Nezalijevanje paprike može dovesti do potpunog gubitka usjeva.

Da biste izbjegli takav problem, biljku je potrebno redovito zalijevati.

I potrebno je slijediti nekoliko pravila vezanih uz učestalost postupka i temperaturu vode.

U suprotnom, ne možete računati na formiranje velikih i ukusnih plodova.

Kako pravilno zalijevati papriku

Postupak treba provoditi svaka 3-4 dana. Ni češće ni rjeđe.

Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, temperatura vode koja se koristi ne smije biti ni preniska ni previsoka.

Dobro je ako je tekućina umjereno topla. Ovo je idealno.

Jos jedna preporuka

Ako vrtlar namjerava brati krupne i slatke paprike, mora usjev zalijevati ne samo običnom vodom.

Također je vrijedno koristiti tekuća gnojiva. Izvrstan način za povećanje produktivnosti je korištenje infuzije koprive.

U bačvu treba staviti četiri kilograma zelene mase, nasuti kantu stajnjaka i dodati 50-60 grama neizgorjelog drvnog ostatka.

Preostali volumen spremnika mora se napuniti jednostavnom tekućinom. Sljedeći dan, proizvod će biti spreman za vlaženje tla ispod biljke.

Svaki grm papra treba dobiti litru pripremljene infuzije.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version