Kopar je zdrava i vrlo aromatična biljka.
Mnogi ga ljetni stanovnici uzgajaju kako bi ga dodali jelima u bilo kojem trenutku. Ovaj dodatak može poboljšati juhu, marinadu i druge poslastice.
Ali kada raste, neki se žale da se zelenilo aktivno širi cijelim područjem. Ali zapravo, ovo je čak i dobro.
Činjenica je da kopar pomaže u poboljšanju zdravlja tla na mjestu, a također može spriječiti bolesti.
Ipak, biljka dobiva hranu s prilično velike dubine, pa se čak može reći da ima i ulogu zelene gnojidbe.
Biljke čine tlo rahlijim i zasićuju ga mikroelementima.
Kopar se također može boriti protiv štetnika.
Stoga je dopuštena zajednička sadnja s nekim voćnim kulturama radi zaštite od parazita, virusa, a također i za poboljšanje plodonošenja. Na primjer, kopar možete posaditi uz krastavce, rotkvice, kupus, češnjak ili rajčice.
Ali zabranjeno je organizirati takvo susjedstvo za mrkvu, celer i druge biljke kišobrana.