Zašto iskusni ljetni stanovnici svakodnevno pripremaju juhu od krumpira: prednosti sastava su nezamislive

Za skladan razvoj biljkama su potrebni dušik, fosfor i kalij – a sve to ima u krumpiru.

Osim toga, gomolji krumpira sadrže vitamine i druge korisne tvari koje ulaze u tekućinu tijekom toplinske obrade.

Upravo ta svojstva krumpira mogu se koristiti kao objašnjenje njegove popularnosti među ljetnim stanovnicima svih dobnih skupina, pa žurimo podijeliti s vama upute za pripremu gnojiva na bazi krumpira.

Recept za juhu od krumpira

Da biste napravili hranjivi izvarak, trebat će vam oko 200 g krumpira.

Navedenu količinu povrća preliti sa 1 litrom vode i staviti na vatru pola sata. Kada se zagrije, dio tekućine će ispariti, ostavljajući otprilike 700-800 ml zasićene hranjive otopine u posudi.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Prije upotrebe, dekocija se razrijedi vodom u omjeru od 1 do 10, dobivajući 7-8 litara krumpirovog eliksira, koji se može koristiti za prskanje ili zalijevanje biljaka tijekom aktivnog rasta.

Prije nanošenja na tlo, preporuča se procijediti otopinu kako bi se izbjegao ulazak velikih čestica.

I zadnja napomena: krumpir treba kuhati bez soli, a juhu upotrijebiti prije nego što se počne kvariti. Hranjivu otopinu možete čuvati kratko vrijeme i samo u hladnjaku.

Ranije smo govorili o tome koji se biljni materijali koriste u kontroli štetočina.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki