Zagreba Lajfhaki

Zašto kopar postaje žut i prerasta: uobičajena pogreška ljetnih stanovnika

Ljetni stanovnik koji je ubrao žućkasti i obrasli kopar vjerojatno neće biti sretan.

Takvo zelje je pretjerano žilavo i nema jak okus.

Zašto nije bilo moguće uzgojiti mirisni i pahuljasti kopar, iako su hranjive tvari dodane u tlo unaprijed i biljka je zalijevana na vrijeme?

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, govorila je o uobičajenoj pogrešci koja dovodi do pada kvalitete usjeva kopra.

Uobičajena pogreška koju vrtlari čine kada sade kopar

Zelenice će požutjeti ili prerasti ako se posade na “pogrešnom” mjestu.

Fotografija: © Belnovosti

Suprotno uvriježenom mišljenju, kopar se ne može sijati u zasjenjenom području.

Da, biljka je nepretenciozna. Ali još mu treba sunčeva svjetlost.

Ako mjesto na kojem raste zelje nikada nije osvijetljeno suncem, onda ne možete računati ni na dobivanje bujnog i mirisnog kopra, koji se odlikuje bogatom zelenom bojom.

Prethodno je ljetnim stanovnicima rečeno kako povećati prinose jagoda uz pomoć joda.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version