Ljetni stanovnik koji je ubrao žućkasti i obrasli kopar vjerojatno neće biti sretan.
Takvo zelje je pretjerano žilavo i nema jak okus.
Zašto nije bilo moguće uzgojiti mirisni i pahuljasti kopar, iako su hranjive tvari dodane u tlo unaprijed i biljka je zalijevana na vrijeme?
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, govorila je o uobičajenoj pogrešci koja dovodi do pada kvalitete usjeva kopra.
Uobičajena pogreška koju vrtlari čine kada sade kopar
Zelenice će požutjeti ili prerasti ako se posade na “pogrešnom” mjestu.
Suprotno uvriježenom mišljenju, kopar se ne može sijati u zasjenjenom području.
Da, biljka je nepretenciozna. Ali još mu treba sunčeva svjetlost.
Ako mjesto na kojem raste zelje nikada nije osvijetljeno suncem, onda ne možete računati ni na dobivanje bujnog i mirisnog kopra, koji se odlikuje bogatom zelenom bojom.
Prethodno je ljetnim stanovnicima rečeno kako povećati prinose jagoda uz pomoć joda.