Zašto krastavce i rajčice zalijevati mlijekom: zanimljiv seoski trik

Neki iskusni vrtlari mlijekom zalijevaju krastavce i rajčice uzgojene u svojim dačama.

Ovu bi metodu trebali usvojiti svi ostali ljetni stanovnici.

Činjenica je da ova opcija za biljke za preradu daje dva pozitivna rezultata odjednom.

Riječ je o opskrbi važnim mikroelementima, kao i zaštiti usjeva od štetnika i bolesti.

Kako pripremiti tekućinu

Korištenje nerazrijeđenog mlijeka bez dodataka vjerojatno neće dati nikakve rezultate.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Litru bijelog napitka (što manje masnoće to bolje) potrebno je razrijediti s 10 litara čiste vode u koju je prethodno dodano 20 kapi joda.

Pripremljenom otopinom treba preliti krastavce i rajčice u korijenu. Preporučljivo je da svaki grm dobije približno 500 mililitara mješavine.

Naglasak se ne može staviti na zalijevanje, već na drugu metodu obrade biljaka – prskanje. Drugim riječima, mliječna otopina mora se uliti u posudu s bočicom za raspršivanje, a zatim nanijeti na grmlje.

Učinak postupka

Prvo, mnogi važni mikroelementi će ući u tlo, uključujući kalij, dušik, fosfor i kalcij.

Drugo, kada kapljice proizvoda dospiju na plojke lišća, biljke će dobiti zaštitu od mnogih opasnih insekata.

Osim toga, vrtni usjevi postat će manje osjetljivi na razne bolesti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki