Ako na parceli primijetimo “umoran” kupus, tada prvo o čemu razmišljamo je kvaliteta našeg zalijevanja.
Doista, ovaj razlog je najčešći.
Zbog nedostatka vode, povrće počinje izgledati tromo, objašnjava Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak za internetsku publikaciju BelNovosti, dizajner krajolika i znanstveni agronom.
Na koje moguće razloge treba obratiti pozornost?
bolesti
Kako se pokazalo, mnoge opasne bolesti mogu se otkriti prekasno – u ovom slučaju žetva više neće biti spašena. Stoga ne zaboravite na pravovremene preventivne komplekse.
Posebno je vrijedno zapamtiti takve bolesti kao što su fusarium, clubroot i vaskularna bakterioza. Oni predstavljaju najveću prijetnju.
Štetočine
Mnogi insekti i drugi “gosti” vrta mogu dovesti do tako neugodnog rezultata. Stoga suzbijanje štetnika mora biti redovito i kvalitetno.
Najčešće kupus uvene zbog puževa puževa, ličinki kupusne muhe, zlatica i nekih gusjenica.
Stoga samo trebate slijediti normu zalijevanja i zaštititi povrće od štetočina i bolesti.
Ranije smo govorili o tome zašto se ne preporučuje sadnja krumpira na istom mjestu.