Zašto lišće krastavaca požuti u stakleniku: ljetnim stanovnicima ukazano je na nesretnu pogrešku

Vrtlari koji uzgajaju krastavce u stakleniku trebaju zapamtiti temperaturni režim.

S početkom srpanjske vrućine, mnogi su možda primijetili da su krastavci počeli žutjeti. Razlog za ovu pojavu povezan je s temperaturom zraka i tla.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i dizajner krajolika, rekla je kako spasiti krastavce.

Zašto krastavci požute?

Visoke temperature zraka negativno utječu na krastavce. U stakleniku se ovaj problem može samo pogoršati.

S obzirom da krastavci imaju površinski korijenski sustav, biljka se pregrijava i slabije apsorbira hranjive tvari.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Što uraditi

1. U stakleniku iu vrtu malč – slama ili pokošena trava – štiti zasade od pregrijavanja tla.

Omogućuje vam smanjenje temperature tla, sprječavanje isparavanja vlage i istovremeno zaštitu od rasta korova.

2. Još jedna važna točka je hranjenje.

Tijekom razdoblja plodova, krastavce je potrebno hraniti u intervalima jednom tjedno, koristeći fosforno-kalijevo gnojivo (kalijev monofosfat u količini od 20 grama na 10 litara vode).

Gnojidba se može provesti i u korijenu s prethodnim zalijevanjem i duž lista.

Što se tiče folijarnog hranjenja, krastavci dobro reagiraju na tretman kalijevim humatom.

Ranije smo govorili o tri načina da pobijedimo hren.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki