Zašto ljetni stanovnici hrane krastavce i rajčice kruhom: narodni trikovi

Ljetni stanovnici spremni su koristiti ne samo otpad od hrane, već i zalihe hrane kao gnojivo.

Gnojidba kvascem za mnoge je već prošla faza. Postoji razlog da se detaljno razmotri gnojivo od kruha.

Reći ćemo vam kako se gnojivo priprema i kako se koristi.

Kako pripremiti gnojivo

Bilo koju prikladnu posudu morat ćete napuniti suhim krušnim mrvicama do 2/3 volumena.

Zatim napunite toplom vodom i pokrijte posudu poklopcem, ostavljajući na toplom dva tjedna.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Kada je infuzija fermentirala, mora se filtrirati i dobivena otopina razrijediti vodom u omjeru 1:10.

Kažu da ovdje možete dodati čašu drvenog pepela. Ali nakon filtriranja, koncentrat krušnog pepela se razrijedi pet puta.

Kako koristiti

Rajčice i krastavci počinju se hraniti tinkturom kruha tijekom cvatnje i pojave jajnika.

Za jedan grm krastavca potrebno je 0,5 litara gotovog gnojiva. Za rajčice je potrebno oko litre aditiva.

Gnojidba se provodi nakon zalijevanja, a zatim se zalijevanje ponavlja čistom vodom i tlo prorahli. Razmak između hranjenja je 10 dana.

Ljetni stanovnici tvrde da su prednosti gnojiva za kruh očite i sve zato što se kvasac koristi pri pečenju kruha.

No, skeptici ne vjeruju u moć kvasca kao hranjive tvari, a podsjećaju i da pečenjem kvasac gubi svojstva i postaje još manje učinkovit kao gnojivo.

Stručnjaci također podsjećaju da narodni lijekovi ne mogu zamijeniti složena, mineralna, pa čak ni organska gnojiva.

Ranije smo vam rekli kako se brinuti za orlovi nokti nakon žetve.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki