Zagreba Lajfhaki

Zašto ljetni stanovnici vole klijati sjeme zimi: to je pouzdan izvor vitamina

Zimi za vrtlara nema puno posla, pogotovo ako je otišao u grad da preživi zimu.

Povrća polako počinje ponestajati, što smanjuje količinu vitamina u organizmu.

Stoga iskusni vrtlari odlučuju započeti s klijanjem sjemena, uključujući ih u prehranu.

To omogućuje jačanje zdravlja i oslabljenog imuniteta tijekom jesenskih hladnoća.

Koje su prednosti proklijalog sjemena?

Prije svega, to je pravo skladište vitamina, antioksidansa, korisnih enzima i proteina.

Fotografija: © Belnovosti

Da biste pripremili sastav, samo pažljivo isperite odabrane sjemenke i namočite ih potrebno vrijeme – obično je dovoljno 5 sati. Za žitarice će trebati 12 sati.

Zatim ocijedite vodu i stavite zrna na vlažnu krpu. Čim klice dosegnu 5 cm duljine, možete jesti zelje.

Izrežite klice škarama – najvjerojatnije će sjeme dati još jednu malu žetvu. Ali to ovisi o sjemenu i uvjetima uzgoja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version