Zašto mrkva može rasti krivo: navedena su 2 glavna faktora

Sigurno ste se barem jednom susreli s mrkvom koja nije baš najatraktivnija: takvo je povrće izuzetno teško pripremiti zbog specifičnih “rascjepa” i grananja.

U idealnom slučaju, mrkve bi trebale ispasti glatke i lijepe.

U pravilu, povrće raste krivo zbog dva glavna čimbenika, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak za internetsku publikaciju BelNovosti, agronom i dizajner krajolika.

Što su oni?

Loše tlo

Ne biste trebali pretpostaviti da se mrkva može klasificirati kao usjevi koji ne zahtijevaju visokokvalitetni hranjivi medij: to je pogrešno mišljenje.

Da bi mrkva rasla lijepo, ukusno i kvalitetno, trebali biste odabrati vrlo hranjivu podlogu koja je unaprijed pripremljena.

mrkva
Fotografija: © Belnovosti

Pravilno zalijevanje

Važno je zapamtiti da je povrtlarske kulture potrebno zalijevati samo kada se formira sam plod mrkve. Vlagu je potrebno dodati u dovoljnim količinama.

Ali kada je plod već formiran, preporuča se zaustaviti zalijevanje: u ovom slučaju, plod će se početi rastezati prema dolje u potrazi za vlagom. Kao rezultat toga, on će postati velik i lijep.

Ranije smo razgovarali o tome kako pravilno vapneti tlo.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki