Najpopularnije povrće u našoj prehrani ne samo da može postati izvrsna osnova za spektakularna jela, već i služiti svrsi u zemlji.
Činjenica je da je u kori koncentrirana znatna količina korisnih kemijskih elemenata.
Stoga stručnjak za internetsku publikaciju BelNovosti, dizajner pejzaža i znanstveni agronom Anastasia Kovrizhnykh ne preporučuje bacanje čišćenja.
Što možete učiniti s njima?
“Počastite” ribizle
Mnogi ljudi znaju da će vas bobičasto voće doslovno “preplaviti” berbom nakon poslastice u obliku kore krumpira. Stoga ne smijete zanemariti ovu jednostavnu metodu ako volite ukusne, slatke i velike ribizle.
Peeling se jednostavno zakopa u blizini grmlja.
Za povrće
Ali neće samo ribiz biti “oduševljen” ljuskom krumpira. Tikvice, krastavci i bundeve također će biti “zahvalni” za takvo hranjenje. Proizvod se može koristiti u različitim oblicima.
Neki ljudi suše koru i pretvaraju je u prah. Drugi pripremaju dekocije i infuzije.
Međutim, apsolutno se ne isplati hraniti velebilje na ovaj način.
Ranije smo razgovarali o tome zašto se isplati uzgajati senf u zemlji.