Zagreba Lajfhaki

Zašto ne biste trebali bacati kore od krumpira: čega bi se ljetni stanovnici trebali sjetiti

Najpopularnije povrće u našoj prehrani ne samo da može postati izvrsna osnova za spektakularna jela, već i služiti svrsi u zemlji.

Činjenica je da je u kori koncentrirana znatna količina korisnih kemijskih elemenata.

Stoga stručnjak za internetsku publikaciju BelNovosti, dizajner pejzaža i znanstveni agronom Anastasia Kovrizhnykh ne preporučuje bacanje čišćenja.

Što možete učiniti s njima?

“Počastite” ribizle

Mnogi ljudi znaju da će vas bobičasto voće doslovno “preplaviti” berbom nakon poslastice u obliku kore krumpira. Stoga ne smijete zanemariti ovu jednostavnu metodu ako volite ukusne, slatke i velike ribizle.

Peeling se jednostavno zakopa u blizini grmlja.

Fotografija: © Belnovosti

Za povrće

Ali neće samo ribiz biti “oduševljen” ljuskom krumpira. Tikvice, krastavci i bundeve također će biti “zahvalni” za takvo hranjenje. Proizvod se može koristiti u različitim oblicima.

Neki ljudi suše koru i pretvaraju je u prah. Drugi pripremaju dekocije i infuzije.

Međutim, apsolutno se ne isplati hraniti velebilje na ovaj način.

Ranije smo razgovarali o tome zašto se isplati uzgajati senf u zemlji.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version