Zašto rajčice ne sazrijevaju: navedeni su glavni razlozi

Mnogi ne čekaju da rajčice potpuno sazriju, pa ih mogu brati dok su još zelene jer će sigurno moći “dozrijeti” kod kuće.

No ponekad povrće nikako ne želi sazrijeti pa je branje definitivno beskorisno.

U pravilu postoje neki razlozi zašto povrće ostaje zeleno dulje vrijeme, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i dizajner krajolika.

O kojim razlozima govorimo?

Temperatura

Važno je razumjeti da kada su vrućine prejake ili kada zahladi, rajčice jednostavno ne žele sazrijeti. U pravilu je riječ o temperaturama ispod ili iznad 25 stupnjeva.

Ako uzgajate povrće u stakleniku, tada ćete lakše utjecati na ovu situaciju.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Gnojiva

Važno je pametno primijeniti gnojiva, vodeći računa o prehrambenim potrebama rajčice u određenom vremenskom razdoblju.

Ako primijenite premalo ili previše gnojiva, rajčice mogu prestati rasti.

Samo analizirajte ovu važnu točku kako biste izbjegli takve pogreške u budućnosti.

Sortne značajke

Neke su rajčice kasne sorte, ali neće u svim klimatskim uvjetima imati vremena proći kroz cijeli ciklus zrenja.

Stoga je pri odabiru povrća za sadnju izuzetno važno uzeti u obzir ovaj faktor.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki