Zagreba Lajfhaki

Zašto su krastavci ispali neukusni: imenovana su 3 glavna razloga

Čak i ako krastavci izgledaju atraktivno, a žetva se u cjelini može nazvati uspješnom, okus povrća će igrati važnu ulogu.

Ako su krastavci neukusni, onda ih je izuzetno teško jesti ili koristiti za pripremu zimnice.

Kako se ne bi susreli s takvim neugodnim posljedicama, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh savjetuje izbjegavanje tri uobičajene pogreške.

Što su oni?

Kvaliteta tla

Ako znate da kvaliteta tla ostavlja mnogo da se poželi, onda od kraja sezone morate početi obogaćivati ​​tlo. Ne znaju svi da okus krastavaca uvelike ovisi o tlu.

Vruće vrijeme

Sigurno ste barem jednom u životu kušali krastavce s jasnim okusom gorčine. Ovo nije ugodna situacija.

Fotografija: © Belnovosti

Vrijedno je zapamtiti da se neugodan gorak okus javlja jer krastavcima niste mogli pružiti odgovarajuće sklonište po vrućem vremenu.

Voda

Kako bi povrće imalo ugodan okus potrebno ga je pravodobno “tretirati” vodom. Također je važno zapamtiti da se ne koristi hladna tekućina za navodnjavanje.

Zagrijte vodu izravno na suncu i počnite dodavati vlagu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version