Zašto su krastavci postali gorki: iskusni ljetni stanovnici naveli su glavne razloge

Često možete vidjeti da izvana privlačno povrće ima karakterističan gorak okus.

Takvi krastavci se mogu jesti, jer prisutnost gorčine ne znači da su štetni.

Međutim, mnogima se ne sviđa okus takvog voća. Kako se ne bi susreli s takvom neugodnom činjenicom, znanstveni agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, preporučuje da se upoznate s popisom glavnih razloga koji mogu dovesti do takvog rezultata.

Što su oni?

Ravnoteža tekućine

Prije svega, važno je zapamtiti da je nedostatak vode najčešći uzrok neukusnih krastavaca.

Izbjegavajte duge prekide u zalijevanju usjeva i nanesite pravu količinu vode.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Glinasto tlo

Često razlog leži u teškom glinenom tlu. Stoga ćete najprije morati provesti niz radova kako biste poboljšali kvalitetu zemlje i tek nakon toga započeti sadnju krastavaca.

Hranjive tvari

Ako su krastavci redovito “pothranjeni”, onda slabo rastu i ne mogu se pohvaliti ugodnim okusom. Stoga je uobičajeno primjenjivati ​​gnojivo tijekom cijele sezone.

Stres

Uzrok ovog fenomena mogu biti nepovoljni vremenski uvjeti s oštrom promjenom temperature. Čimbenici stresa također uključuju interes od štetnika.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki