Često možete vidjeti da izvana privlačno povrće ima karakterističan gorak okus.
Takvi krastavci se mogu jesti, jer prisutnost gorčine ne znači da su štetni.
Međutim, mnogima se ne sviđa okus takvog voća. Kako se ne bi susreli s takvom neugodnom činjenicom, znanstveni agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, preporučuje da se upoznate s popisom glavnih razloga koji mogu dovesti do takvog rezultata.
Što su oni?
Ravnoteža tekućine
Prije svega, važno je zapamtiti da je nedostatak vode najčešći uzrok neukusnih krastavaca.
Izbjegavajte duge prekide u zalijevanju usjeva i nanesite pravu količinu vode.
Glinasto tlo
Često razlog leži u teškom glinenom tlu. Stoga ćete najprije morati provesti niz radova kako biste poboljšali kvalitetu zemlje i tek nakon toga započeti sadnju krastavaca.
Hranjive tvari
Ako su krastavci redovito “pothranjeni”, onda slabo rastu i ne mogu se pohvaliti ugodnim okusom. Stoga je uobičajeno primjenjivati gnojivo tijekom cijele sezone.
Stres
Uzrok ovog fenomena mogu biti nepovoljni vremenski uvjeti s oštrom promjenom temperature. Čimbenici stresa također uključuju interes od štetnika.