Ako primijetite trule tikvice u vrtu, ovo očito nije najugodniji trenutak u seoskom životu: to znači da je žetva ugrožena.
Moguće je nositi se s problemom, ali bilo bi razumnije spriječiti njegovu pojavu.
Agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, povezuje proces truljenja povrća u vrtu s tri najčešća razloga.
Što su oni?
Velike količine oborina
Ako ljeto bude kišovito, mnogi će usjevi biti ugroženi. Tikvice, na primjer, počnu truliti zbog viška vode.
Stoga morate unaprijed razmisliti o mjerama zaštite u slučaju da prognostičari obećavaju kišu.
Gustoća sadnje
Ne stavljajte tikvice preblizu jednu drugoj. Ova navika nema najbolji učinak na žetvu. Stoga se pokušajte držati na udaljenosti kako biste izbjegli bolesti.
Lišće i pupoljci
Ne sjećaju se svi vrtlari da je izuzetno važno ukloniti lišće ako izgleda suho i beživotno. Također je važno razumjeti da ni suho cvijeće ne smije ostati u gredicama.
Ako se mrtvi biljni materijal ne ukloni, može uzrokovati širenje bolesti.