Zagreba Lajfhaki

4 uštedna koraka za čišćenje zagorjelog posuđa

Ako vam se dogodilo da vam hrana zagori i ako ste čak morali bacati zagorene posude, pogledajte najkorisnije savjete stručnjaka kako očistiti zagoreno posuđe.

Prvi korak: Očistite opečenu površinu krpom

Prvi korak je papirom ili ručnikom ukloniti masnoću i zagorjele ostatke hrane. To će olakšati kasniji proces čišćenja, a istovremeno će zaštititi naše cijevi od zagorene masnoće koja se može nakupiti i prouzročiti dugoročnu štetu.

Drugi korak: Posudu držite na visokoj temperaturi

Tajna koju dijele svi kuhari je da za pravilno čišćenje posuđa morate očistiti dok je još vruće. Što ga duže ostavljamo, to će ga biti teže čistiti. Ako je vrijeme u stisci i jelo mora biti servirano, stručnjaci predlažu da jelo ostavite u vrućoj vodi. Ne trebamo ga puniti. Dovoljno je cijelu njegovu opečenu površinu premazati vrućom vodom.

Oprez: kad kažemo vruće, ne mislimo vruće. Ne želimo se opeći čisteći posuđe. Naravno, tu su uvijek kuhinjske rukavice kojima možemo zaštititi ruke.

Treći korak: Ulijte ocat u posudu

2-3 žlice bijelog octa u vrućoj vodi mogu učiniti… čuda i ukloniti zagorjele masnoće bez puno truda.

Četvrti korak: Koristimo tvrdu spužvu

Razumljivo, zagorjelo posuđe možete očistiti samo tvrdom stranom spužve. Zapravo, za takve slučajeve postoje posebne spužve. Žica je također jedna od naših opcija, ali svi znamo da nije prikladna za neprianjajuće posuđe jer može ostaviti tragove i ogrebotine.

časopis za masline.gr

Exit mobile version