Zagreba Lajfhaki

5 jednostavnih koraka čišćenja za besprijekornu kuhinju

Neki vam se mogu činiti očitima, ali sve je stvar metode i pravilne primjene. Ako slijedite jednostavne korake u nastavku redoslijedom koji preporučujemo, uvijek ćete imati blistavo čistu kuhinju.

Očistiti stol

Možda se čini očiglednim, ali ključno je učiniti sve odjednom. Složite prljavo posuđe pored sudopera ili perilice posuđa, a ono koje pripada u hladnjak ili ormariće za hranu vratite tamo gdje im je mjesto. Ne zaboravite obrisati rub staklenki sa začinima prije nego što stavite poklopce i provjerite jesu li sve boce i posude čiste prije nego što ih vratite na svoje mjesto.

Brzo ih obrišite vlažnom krpom. Završite brisanjem stola. Nemojte samo prijeći krpom preko površina koje vidite da su prljave. Neki će vam sigurno nedostajati, stoga čistite metodično tako da krpom prebrišete cijelu površinu stola.

Operi suđe

Organizirajte svoje prljavo posuđe stavljajući ga u perilicu posuđa. Zatim ručno perite stvari koje ne idu u perilicu, poput noževa, plastike, lonaca i tava, kao i osjetljive predmete poput posuđa – nasljeđe. Koristite onoliko vruće vode koliko možete podnijeti i ostavite ih u sušilici.

Očistite kuhinjske sudopere i obrišite radne površine

Vrijeme je za čišćenje kuhinjskih površina. Očistite joj oči ako ste ih koristili. Zatim obrišite svoje pultove. Ovdje vrijede ista pravila kao i za stolom. Nemojte čistiti samo mrlje, već budite metodični i očistite cijelu površinu.

Očistite sudoper

Ispraznite odvod sudopera od ostataka hrane. Poprskajte cijeli sudoper sredstvom za čišćenje koje preferirate i izribajte spužvicom za ribanje koju koristite samo za čišćenje sudopera. Dobro isprati.

Isprazni smeće

Ovo je završna faza čišćenja kuhinje. Čista i prazna vrećica u košu za otpatke završni je detalj kuhinje koja je čista i svježa sljedeći dan.

časopis za masline.gr

Exit mobile version