Hladno vrijeme je počelo i imamo savršene koktele za sezonu. Za njih je potrebno malo sastojaka i lako se pripremaju.
Boulevardier
“U odnosu” na negroni s bourbonom umjesto gina koji mu daje bogatiji okus.
Materijali:
25 ml burbona
Campari od 25 ml
25 ml slatkog vermuta
narančina kora za ukrašavanje
Implementacija:
Stavite sve sastojke u čašu s ledom. Lagano miješajte dok se vanjska strana čaše ne ohladi, a zatim procijedite u čašu niske kuglice. Ukrasite koricom naranče.
Bourbon s jabukom
Jabuka i viski odlično se slažu, a uz dodatak bitera Angostura uspjeh je zagarantiran.
Materijali:
50 ml burbona
25 ml soka od limuna
Angostura gorka
sok od jabuke
kriške jabuke, za ukras
Implementacija:
Stavite burbon, limunov sok i biter u shaker s ledom i snažno protresite. Procijedite u highball čašu napunjenu ledom i nadopunite sokom od jabuke. Ukrasite kriškom jabuke.
Manhattan
Klasik za sva vremena s burbonom i vermutom. Vremenska vrijednost.
Materijali:
60 ml burbona
30 ml slatkog crvenog vermuta
Angostura gorka
kora od narandže
Implementacija:
Stavite burbon, vermut i biter u shaker napunjen ledom i dobro protresite. Procijedite u coupe čašu i ukrasite koricom naranče.
Negroni s rumom
Varijacija na klasični negroni. Dodajte žuti rum.
Materijali:
50 ml žutog ruma
50 ml gorkog aperitiva
50 ml slatkog crvenog vermuta
Implementacija:
Stavite rum, aperitiv, vermut i 25 ml vode u čašu i dobro promiješajte. Zatim smjesu procijedite u nisku čašu.
Logorska vatra
Posebniji recept sa sljezom.
Materijali:
50 ml burbona
5 ml sladnog viskija
5 ml sirupa od bijelog sljeza
Bijeli sljez u sirupu:
100 gr. mini marshmallows
400 gr. šećer
Implementacija:
Za pripremu sirupa skuhajte marshmallows s 500 ml vode. Kad se otope dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pomiješajte sve sastojke u čaši s ledom i poslužite uz pečeni marshmallow (po želji).
časopis za masline.gr