Zagreba Lajfhaki

5 koktela savršenih za jesen

Hladno vrijeme je počelo i imamo savršene koktele za sezonu. Za njih je potrebno malo sastojaka i lako se pripremaju.

Boulevardier

“U odnosu” na negroni s bourbonom umjesto gina koji mu daje bogatiji okus.

Materijali:

25 ml burbona

Campari od 25 ml

25 ml slatkog vermuta

narančina kora za ukrašavanje

Implementacija:

Stavite sve sastojke u čašu s ledom. Lagano miješajte dok se vanjska strana čaše ne ohladi, a zatim procijedite u čašu niske kuglice. Ukrasite koricom naranče.

Bourbon s jabukom

Jabuka i viski odlično se slažu, a uz dodatak bitera Angostura uspjeh je zagarantiran.

Materijali:

50 ml burbona

25 ml soka od limuna

Angostura gorka

sok od jabuke

kriške jabuke, za ukras

Implementacija:

Stavite burbon, limunov sok i biter u shaker s ledom i snažno protresite. Procijedite u highball čašu napunjenu ledom i nadopunite sokom od jabuke. Ukrasite kriškom jabuke.

Manhattan

Klasik za sva vremena s burbonom i vermutom. Vremenska vrijednost.

Materijali:

60 ml burbona

30 ml slatkog crvenog vermuta

Angostura gorka

kora od narandže

Implementacija:

Stavite burbon, vermut i biter u shaker napunjen ledom i dobro protresite. Procijedite u coupe čašu i ukrasite koricom naranče.

Negroni s rumom

Varijacija na klasični negroni. Dodajte žuti rum.

Materijali:

50 ml žutog ruma

50 ml gorkog aperitiva

50 ml slatkog crvenog vermuta

Implementacija:

Stavite rum, aperitiv, vermut i 25 ml vode u čašu i dobro promiješajte. Zatim smjesu procijedite u nisku čašu.

Logorska vatra

Posebniji recept sa sljezom.

Materijali:

50 ml burbona

5 ml sladnog viskija

5 ml sirupa od bijelog sljeza

Bijeli sljez u sirupu:

100 gr. mini marshmallows

400 gr. šećer

Implementacija:

Za pripremu sirupa skuhajte marshmallows s 500 ml vode. Kad se otope dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pomiješajte sve sastojke u čaši s ledom i poslužite uz pečeni marshmallow (po želji).

časopis za masline.gr

Exit mobile version