Zagreba Lajfhaki

5 namirnica koje nikada ne biste smjeli stavljati u vrata hladnjaka

Organiziranje stvari koje ste upravo kupili u hladnjaku može izgledati kao jednostavan proces, ali zapravo nije.

Mjesto na koje postavljamo razne proizvode, od polica i ladica do vrata, ima sve veze sa sigurnošću hrane i pravilnim čuvanjem. Stoga je dobro biti oprezan, pogotovo s onim što stavljamo na vrata.

Dok temperatura na policama i ladicama naših hladnjaka obično ostaje konstantna, vrata hladnjaka podložna su temperaturnim oscilacijama. Svaki put kad otvorimo vrata hladnjaka, njegov sadržaj je izložen toplom zraku.

Dakle, hrana koju tamo stavljamo ima veći rizik od kvarenja, pa je dobro tamo čuvati ono što može prihvatiti promjene temperature.

Mlijeko

Možda bi bilo zgodnije staviti velike boce mlijeka na vrata, ali to ne bismo trebali činiti. Niske temperature potiču rast klica, pa držanje mlijeka na vratima znači da je stalno u opasnosti od kvarenja. Umjesto toga, mlijeko treba čuvati u stražnjem dijelu hladnjaka, gdje su temperature niže.

jaja

Iako većina hladnjaka ima spremnike za jaja na vratima hladnjaka, ni njih nije dobro tamo čuvati. Jaja treba držati na polici u zatvorenom prostoru gdje je temperatura stabilnija. Zapravo, još je bolje ako ostanu u originalnoj papirnatoj kutiji, koja će ih zaštititi od gubitka vlage i upijanja mirisa iz druge hrane.

Meso i perad

Kad god imate posla sa sirovim mesom ili peradi, važno je pravilno postupati s njima kako se nitko ne bi razbolio. Sirovo meso i perad sadrže tekućine u svojoj ambalaži, koje mogu kontaminirati drugu hranu ako dođu u kontakt s njima. Dakle, nikada ih ne stavljamo na vrata, jer se ti sokovi lako mogu proliti. Osim toga, istina je da nisu sigurni na vratima, koja se otvaraju i zatvaraju i imaju temperaturne oscilacije. Najbolje mjesto za ovu hranu je donja polica hladnjaka i treba je vrlo čvrsto zamotati u plastičnu foliju ili zatvoriti u hermetički zatvorenu posudu kako bi se spriječilo curenje tekućine.

Voće i povrće

Možda bi bilo lakše uzeti voće s vrata hladnjaka, ali definitivno postoji bolje mjesto za vaše voće i povrće. Posebne ladice vašeg hladnjaka. A ako imate moderan hladnjak, možete prilagoditi i vlažnost ladica (voću je potrebna niža vlažnost, a povrću viša). Dakle, ako imate dvije odvojene ladice, možete imati jednu za voće i jednu za povrće. Ako imate jednu ladicu, možete pohraniti voće izvan ladice, a povrće unutra tako da prilagodite ladicu tako da ima više vlage.

Sir

Kao i kod voća i povrća, moderni hladnjaci imaju posebnu ladicu za sir kroz koju prolazi dodatni hladni zrak kako bi ih zadržao vrlo hladnima bez smrzavanja, što je idealno za sireve. U ovu ladicu također spremamo naše svježe narezane narezke.

Što bismo na kraju trebali staviti na vrata hladnjaka?

To je pravo mjesto za umake i sirupe, od kečapa, majoneze i senfa do sirupa, soja umaka i kiselih krastavaca. Također, tu možete staviti bezalkoholna pića koja volite uživati ​​hladna. Svima njima zajedničko je da imaju dug život na policama supermarketa, tako da mogu izdržati temperaturne oscilacije prilikom otvaranja i zatvaranja vrata hladnjaka.

časopis za masline.gr

Exit mobile version