Uživanje u piña coladi na Karibima ne može se usporediti s ispijanjem na balkonu. Međutim, ako vam kažemo da imamo originalne recepte za koktele ravno s Kariba, ne bi li vam to malo promijenilo raspoloženje?
Stoga stvaramo atmosferu na našem balkonu, a sedam stručnjaka za tu temu daje nam originalne recepte za koktele… egzotičnog porijekla.
Piña colada iz Portorika
Za ovaj koktel od 3 sastojka trebat će nam: 60 ml ruma, 60 ml svježeg soka od ananasa i 45 ml vrhnja od kokosa. Mućkajte sve sastojke s ledom 20 sekundi i dodajte malo Angostura bitera i sok od limete. Ukrasite ananasom i papirnatim kišobranom. (Možemo maknuti rum, ako se ne pije alkohol, rezultat će biti jednako ukusan).
Ti’ Punch s Martinika
Napitak je vrlo jednostavan i u tome je njegova ljepota. U 60 ml Agricole bijelog ruma dodajte žličicu smeđeg šećera, dodajte led i promiješajte. Na kraju dodamo krišku limete.
Dark ‘n Stormy s Bermuda
Kako bismo sami napravili Dark ‘n Stormy, napunimo čašu ledom, ulijemo pivo od đumbira i na kraju dodamo rum (idealno staviti Goslings Black Seal) polako ga ulijevajući. Na kraju dodamo limetu.
Mojito s Kube
U shakeru istucite dvije žličice šećera, 10 listova svježe mente i sok od četvrtine limete. U smjesu dodajte 60 ml ruma i protresite s ledom. Ulijte smjesu u visoku čašu i napunite gaziranim sokom prije nego što ga ukrasite s malo mente.
Lijek protiv bolova s Britanskih Djevičanskih otoka
Za pripremu lijeka protiv bolova kod kuće trebat će nam 60 ml tamnog ruma, 120 ml soka od ananasa, 30 ml vrhnja od kokosa i 30 ml soka od naranče. Pomiješajte sve sastojke u shakeru i dodajte led. Za posluživanje dodajte naribani muškatni oraščić.
Rum punč s Barbadosa
Tražimo li recept za malo okusa Barbadosa, Rum punch je idealno piće. Phillip “Casanova” Antoine, poznati miksolog na otoku, kaže da je piće od četiri sastojka također jednostavno i reprezentativno za regiju:
“Trebamo samo 60 ml ruma, 30 ml soka od limete, 20 ml običnog sirupa i malo Angostura bittera. “Prva tri sastojka stavimo u shaker, dodamo led i protresemo. Na kraju dodamo Angostura bitter, te ukrasimo naribanim muškatnim oraščićem i kriškom limete.
Cuba Libre s Kube
Treba nam 60 ml svijetlog bijelog ruma, pola limete i boca kokakole. Iscijedite sok limete u highball čašu, zatim dodajte led, ulijte rum i nadopunite Colom. Dodajte krišku limete, ako želite. Zatim, nužan uvjet je da se opustimo i sanjamo Havanu.
časopis za masline.gr