Zagreba Lajfhaki

Bagel punjen sirom u trenu – Uz tostirani kruh idealan doručak

Izuzetno hrskavo izvana i pahuljasto iznutra, s punim, rastezljivim tijestom za pecivo, može nam pomoći da preživimo dan. Zato većina ljubitelja okruglih delicija sa sezamom, mi smo žigosali (istina malo) dobre bagele u gradu i birali ih za svoj jutarnji obrok.

Osim toga, pecivo je idealan međuobrok koji djeca mogu ponijeti sa sobom u školu.

Kritska food blogerica Chrysa Gioulunda dolazi nam dati vlastiti recept za Solunske lepinje u samo 15 minuta.

Chryssa Gioulunda, Krećanka i strastven ljubitelj kuhinje, vodi račun @chrissaiscooking na Instagramu i s vremena na vrijeme daje nam najukusnije recepte.

Jedna od njih je solunska lepinja, punjena sirom, napravljena od prepečenog kruha.

Trebat će vam:

2 šnite prepečenog kruha – integralnog

2 kriške sira za tost

1 jaje

Mlijeka toliko da se umuti jaje

Sol/papar po ukusu

Sezamovo bijelo i crno zrno

Izvršite recept

Odrežite koru s kriški i poravnajte svoju krišku kruha valjkom za tijesto. Dodaš sir izrezan na trakice i zarolaš. Možete staviti puretinu ili što već želite.

Provucite kroz smjesu jaje-ulje-mlijeko-papar-sol pa kroz dvije vrste sezama.

Pečete na 180 stupnjeva oko 15′ dok sezam ne poprimi boju i pecivo se iznutra ispeče! Idealno je da perece okrenete da se peku s obje strane.

Pogledajte objavu:

bovary.gr

Exit mobile version