Zagreba Lajfhaki

Bijeli mozaik s breskvama i marelicama

Omiljeni mozaik u svojoj bijeloj ali uvijek čokoladnoj varijanti. Budući da je ljeto, obogatit ćemo ga svježim breskvama i marelicama koje mu odlično pašu.

od strane Dine Nikolaou

Spremno za 20′

Materijali

400 g bijelu couverture čokoladu, izlomljenu na male komadiće

200 g maslac ili margarin

200 g kolačići od bobičastog voća, grubo zgnječeni

1 manja čvrsta breskva, oguljena i nasjeckana

3 čvrste kajsije, oprane i nasjeckane

Postupak

Otopite kuverturu u vodenoj kupki. Maknite zdjelu s čokoladom iz lonca i dok je čokolada vruća dodajte maslac ili margarin i kuhačom miješajte dok se ne dobije baršunasta smjesa.

Dodati keks i opet izmiksati. Ostavite smjesu 10 minuta, dok se malo ne ohladi pa umiješajte voće.

Raširite veliki komad plastične folije na kuhinjski pult. Tamo ulijte smjesu s čokoladom i uz pomoć folije oblikujte cilindrični oblik željene veličine. Stisnite i zavrnite krajeve folije poput bombona i cijelo deblo zamotajte u aluminijsku foliju.

Stavite cjepanicu u hladnjak na 1 sat, a zatim u zamrzivač na 2 sata.

Za posluživanje izvadite cjepanicu iz zamrzivača i ostavite je 15 minuta na kuhinjskom pultu. Narežite na komade i poslužite.

časopis za masline.gr

Exit mobile version