Zagreba Lajfhaki

Biskvit trupac sa šumskim voćem i čokoladom

Ova ukusna čokoladna cjepanica upravo je ono što vam treba za završetak svečanog obroka.

Materijali

Porcije: 8

375 gr. (3 tanjira) mliječna kuvertura

20 gr. (4 žličice) praška za pecivo

6 žumanjaka

5 bjelanjaka

100 gr. (1/2 šalice) šećera

175 gr. (1½ žličice) višenamjenskog brašna

6 gr. (1½ žlice) cimeta

50 gr. (8 žlica) kukuruznog brašna

80 gr. (1/2 šalice) šećera u prahu

1 kuverta Garni slastica s okusom vanilije

200 ml (1 šalica čaja) mlijeka

100 gr. Šumsko voće

Postupak

Pripremite biskvit: Bjelanjke istucite sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrst snijeg. U drugoj posudi umutiti žumanjke sa kristalnim šećerom i kukuruznim brašnom te ih malo po malo umiješati u meringu. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet.

Smjesu rasporedite na pleh obložen masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 10 minuta. Kad je gotovo prekrijte ga papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.

Slastičarnicu Garni s okusom vanilije pripremamo prema uputama na pakiranju. Dodajte šumsko voće i promiješajte da se sve ulije u kremu.

Otopite mliječnu kuverturu u vodenoj kupki. Uzeti biskvit i 2/3 prekriti šumskom kremom. Uz pomoć pek papira zarolajte biskvit u valjak. Ostavite u hladnjaku 30 minuta da se stegne.

Izvadimo cjepanicu iz hladnjaka, stavimo je na rešetku pećnice i počnemo je prelijevati mliječnim premazom, nakon što smo je otopili u mikrovalnoj pećnici ili u bain-marie-u, dobro na svim mjestima. Ispod roštilja bi bilo dobro staviti komad papira za pečenje, da ga, u slučaju potrebe za drugim pokrivačem, možemo uzeti odatle.

Ostavite prtljažnik u hladnjaku 5 minuta, da se omot zaledi. Bilo bi dobro, ako se ne pojede isti dan, staviti u hladnjak. Prije posluživanja izvaditi na 5 minuta, da kuvertura dobije sobnu temperaturu.

časopis za masline.gr

Exit mobile version