Božićno sanduk sa šumskim voćem

Probajte napraviti vrhunsku božićnu cjepanicu sa šumskim voćem za svečani stol i impresionirajte svoje goste!

Za biskvit

  • 3 jaja
  • 2 žumanjka
  • 70 gr. granulirani šećer
  • 70 gr. pšenično brašno, prosijano
  • 20 gr. kakao, prosijani
  • narančina korica, od 1 naranče

Za mousse punjenje

  • 6 bjelanjaka
  • 1 prstohvat soli
  • 30 gr. granulirani šećer
  • 120 gr. pokrivač
  • 20 gr. maslac

Za glazuru

  • 300 gr. kuvertura bijela sitno nasjeckana
  • 200 gr. vrhnje 35%

Za posluživanje

  • šećer u prahu
  • 100 gr. Šumsko voće

Metoda izvršenja

Zagrijte pećnicu na 200°C na zraku.

U tepsiju 25×35 cm stavite list masnog papira.

Jaja, žumanjke i šećer ulijte u zdjelu miksera i mutite pjenjačom velikom brzinom 6-7 minuta dok se dobro ne zapjene.

Dodajte prosijano brašno, prosijani kakao i koricu.

Lagano miješajte plastičnom kuhačom, nastojeći da ne izgubite previše volumena naše smjese.

Izlijte smjesu u tepsiju i pecite 10 minuta dok ne nabubri. Da bismo bili sigurni da je pečen biskvit trebamo probosti nožem i ako izađe čist znači da je pečen.

Izvadite pleh iz pećnice i ostavite da se dobro ohladi na rešetki.

Za mousse

Bjelanjke s 1 prstohvatom soli ulijte u zdjelu za miješanje i tucite pjenjačom dok ne postanu pjenasti.

Dodajte malo po malo šećera u prahu. Nakon što postane pahuljast i sjajan, kušajte malo meringue da vidite je li se granulirani šećer potpuno otopio. Ako se nije otopilo, nastavite mutiti još neko vrijeme.

Ulijte čokoladu i maslac u zdjelu, stavite u mikrovalnu na 800 W 30 sekundi i ostavite na neko vrijeme.

Dobro izmiješajte dok smjesa ne postane homogena.

Čokoladu prebaciti u veću zdjelu, uzeti 1/3 meringuea, dodati u čokoladu, te lagano plastičnom kuhačom miješati dok smjesa ne postane homogena.

Ostatak meringue u 2 dijela dodajte u smjesu, svaki put vrlo lagano miješajući dok se potpuno ne homogenizira.

Mousse prebacite u hladnjak da se zamrzne.

Za glazuru

Stavite bijelu kuverturu u zdjelu srednje veličine.

Stavite lonac na srednju vatru.

Dodajte vrhnje i maknite prije nego što počne kuhati.

Kremu ulijte u kuverturu. i ostavite stajati 1 minutu da omekša.

Smjesu promiješajte plastičnom kuhačom da se homogenizira.

Stavite u hladnjak na najmanje 8 sati da se dobro zamrzne.

Za postavljanje

Skinemo masni papir sa spužve, te je premjestimo na radni stol dužom stranom prema nama.

Mousse smjesu ravnomjerno rasporedite i pažljivo zarolajte.

Izvadite ganache iz hladnjaka, prebacite ga u zdjelu miksera i tucite dok ne postane pjenast.

Ganache lopaticom rasporedite po cijeloj površini rolade.

Na vrh stavite bobičasto voće, pospite šećerom u prahu i poslužite.

akispetretzikis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki