Originalna ideja za laganu večeru
Materijali
500 gr. škampi, oguljeni i očišćeni;
2 žlice maslinovog ulja s aromom češnjaka
2-3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
1 žličica paprika
Sok od pola limuna
1/4 sp. čaja svježeg peršina nasjeckanog
1 štruca ciabatte ili kruha od dizanog tijesta, izrezana na kriške od 1 cm
Za salatu od avokada: 1 avokado narezan na kockice, 1 zrela rajčica narezana na kockice, sok od pola limuna, sol
Provedba
Zagrijte pećnicu na žaru na srednje jakoj vatri. Stavite kruh na lim obložen papirom za pečenje i pecite na roštilju dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
Stavite češnjak, papriku, limunov sok i škampe u zdjelu i dobro promiješajte da se sjedine. Posolite po ukusu i ponovo promiješajte.
Stavite maslinovo ulje s mirisom češnjaka u veliku tavu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri oko 3 minute. Smanjite vatru i dodajte škampe i peršin te kuhajte 2 minute dok škampi ne promijene boju. Staviti na stranu.
U drugoj zdjeli pomiješajte avokado, rajčicu, limunov sok i sol. Dodajte kozice i lagano promiješajte.
Stavite žlicu mješavine škampa i avokada na tostirani kruh i uživajte.
Poslužite toplo ili hladno.
zvijer vijesti.gr