Pogledajte kako napraviti najbržu i najlakšu baklavu za manje od 10 minuta! Recept koji ćete voljeti i pripremati ga uvijek iznova!
Komponente
10-11 listova tijesta
150 gr. maslac
200 gr. med
Za posluživanje
50 gr. pistacije, nasjeckane
Metoda izvršenja
Zagrijte pećnicu na 170°C na zraku.
Listove kore stavljati na pult jednu na drugu kraćom stranom prema nama.
Zarolajte u roladu, izrežite nazubljenim nožem na 12 jednakih rolada i prebacite ih u kalup za muffine za 12 mjesta.
Maslac narezati na 12 komada i njime rasporediti kiflice.
Prebacite u pećnicu i pecite 60-70 minuta na gornjoj rešetki.
Izvadite iz pećnice i pospite 1 žlicom. med svaki kolut dok su još vrući.
Ostavite sa strane 5-10 minuta, izvadite kalup i poslužite s pistaćima.
akispetretzikis.com