Zagreba Lajfhaki

Brze Baklave | zarpanews.gr

Pogledajte kako napraviti najbržu i najlakšu baklavu za manje od 10 minuta! Recept koji ćete voljeti i pripremati ga uvijek iznova!

Komponente

10-11 listova tijesta

150 gr. maslac

200 gr. med

Za posluživanje

50 gr. pistacije, nasjeckane

Metoda izvršenja

Zagrijte pećnicu na 170°C na zraku.

Listove kore stavljati na pult jednu na drugu kraćom stranom prema nama.

Zarolajte u roladu, izrežite nazubljenim nožem na 12 jednakih rolada i prebacite ih u kalup za muffine za 12 mjesta.

Maslac narezati na 12 komada i njime rasporediti kiflice.

Prebacite u pećnicu i pecite 60-70 minuta na gornjoj rešetki.

Izvadite iz pećnice i pospite 1 žlicom. med svaki kolut dok su još vrući.

Ostavite sa strane 5-10 minuta, izvadite kalup i poslužite s pistaćima.

akispetretzikis.com

Exit mobile version