Zagreba Lajfhaki

Brze kobasice s jajima i krumpirom

Napravite jednostavno i brzo kobasice s jajima i krumpirom, ultimativno rustikalno jelo koje vole i stari i mladi. Pomiješajte ga s naribanom fetom kako biste ga zapalili.

Komponente

Za krumpir

  • 200 gr. suncokretovo ulje, za prženje
  • 2 krumpira, srednja
  • sol

Za kobasice s jajima

  • 2 žlice maslinovo ulje
  • 240 gr. kobasice, dimljene
  • 4-5 jaja, srednje veličine
  • sol

Za posluživanje

  • feta, naribana
  • peršin, nasjeckani
  • papar

Metoda izvršenja

Za krumpir

  • Stavite tavu sa suncokretovim uljem na srednje jaku vatru.
  • Krumpir izbodite vilicom na nekoliko mjesta, pa ga prebacite u zdjelu.
  • Pokrijte zdjelu prozirnom folijom i stavite je u mikrovalnu pećnicu na 800 W na 8-9 minuta.
  • Izvadite zdjelu iz mikrovalne pećnice i prebacite krumpir na dasku za rezanje.
  • Krompir narežite na veće komade, pa ga prebacite u tepsiju.
  • Pržiti 2-3 minute. Alternativno, možemo dodati malo suncokretovog ulja i pirjati krumpir umjesto da ga prži.
  • Maknite tavu s vatre, a krumpir rešetkastom žlicom prebacite u posudu s upijajućim kuhinjskim papirom.
  • Pospite solju.

Za kobasice s jajima

  • Stavite drugu tavu s maslinovim uljem na jaku vatru.
  • Kobasice na dasci za rezanje sitno narežite, stavite u tavu i pirjajte 2-3 minute.
  • Dodajte krumpir u tavu i pirjajte ga nekoliko sekundi.
  • Jaja razbijte u tavu, samo po jajima pospite sol i miješajte drvenom kuhačom.
  • Maknite tavu s vatre i poslužite s naribanim feta sirom, nasjeckanim peršinom i paprom.

akispetretzikis.com

Exit mobile version