Napravite jednostavno i brzo kobasice s jajima i krumpirom, ultimativno rustikalno jelo koje vole i stari i mladi. Pomiješajte ga s naribanom fetom kako biste ga zapalili.
Komponente
Za krumpir
- 200 gr. suncokretovo ulje, za prženje
- 2 krumpira, srednja
- sol
Za kobasice s jajima
- 2 žlice maslinovo ulje
- 240 gr. kobasice, dimljene
- 4-5 jaja, srednje veličine
- sol
Za posluživanje
- feta, naribana
- peršin, nasjeckani
- papar
Metoda izvršenja
Za krumpir
- Stavite tavu sa suncokretovim uljem na srednje jaku vatru.
- Krumpir izbodite vilicom na nekoliko mjesta, pa ga prebacite u zdjelu.
- Pokrijte zdjelu prozirnom folijom i stavite je u mikrovalnu pećnicu na 800 W na 8-9 minuta.
- Izvadite zdjelu iz mikrovalne pećnice i prebacite krumpir na dasku za rezanje.
- Krompir narežite na veće komade, pa ga prebacite u tepsiju.
- Pržiti 2-3 minute. Alternativno, možemo dodati malo suncokretovog ulja i pirjati krumpir umjesto da ga prži.
- Maknite tavu s vatre, a krumpir rešetkastom žlicom prebacite u posudu s upijajućim kuhinjskim papirom.
- Pospite solju.
Za kobasice s jajima
- Stavite drugu tavu s maslinovim uljem na jaku vatru.
- Kobasice na dasci za rezanje sitno narežite, stavite u tavu i pirjajte 2-3 minute.
- Dodajte krumpir u tavu i pirjajte ga nekoliko sekundi.
- Jaja razbijte u tavu, samo po jajima pospite sol i miješajte drvenom kuhačom.
- Maknite tavu s vatre i poslužite s naribanim feta sirom, nasjeckanim peršinom i paprom.
akispetretzikis.com