Zagreba Lajfhaki

Brzi recept za posnu čokoladnu tortu

Za sve vas koji držite božićni post, a ne želite se uskratiti za nešto slatko, imamo idealan recept za posnu čokoladnu tortu. Zapravo, toliko je ukusna da će je jesti i oni koji ne poste.

Posna čokoladna torta može stajati do 3 dana umotana u prozirnu foliju.

Materijali

  • 1 šalica šećera
  • 8 žlica kakaa
  • 1 žličica slatka soda bikarbona
  • 2 mahune vanilije
  • 1/2 šalice suncokretovog ulja
  • 2 žličice jušni ocat
  • 1 pinta. voda
  • 500 gr. samodižuće brašno, prosijano
  • 125 gr. couverture čokolada, izlomljena na sitne komadiće (više ako želite kolač preliti otopljenom čokoladom)

Postupak

  • Za pečenje posne čokoladne torte zagrijte pećnicu na 180°C.
  • Klasični pleh 26-28 cm namastiti i pobrašniti.
  • Umutiti mikserom na srednjoj brzini šećer, kakao, sodu, vaniliju, ulje, ocat i vodu.
  • Dodajte brašno
  • Stavite smjesu u formu.
  • U smjesu umiješajte komadiće kuverture.
  • Pecite kolač u pećnici 45-50 minuta.
  • Je li gotova provjeravamo tako da oštricu noža umočimo u sredinu – ako izađe bez ostataka tijesta, gotova je, a u protivnom nastavimo još neko vrijeme peći i probamo ponovno.
  • Pustite da se hladi izvan pećnice oko 15 minuta prije nego što izvadite iz kalupa.
  • Kuverturu možete otopiti da prelijete tortu za dodatni čokoladni okus

enikos.gr

Exit mobile version