Carbonara – Originalni recept

Dajemo talijanski dašak našem stolu i pripremamo omiljenu carbonaru po autentičnom receptu s guancialeom.

Spremno za 30′

Materijali

350 gr. špageti

100 gr. guanciale (svinjski obraz)* ili panceta

50 gr. pecorino, sitno naribani

50 gr. Parmezan, sitno naribani

2 velika svježa jaja stara jedan dan + 1 žumanjak

50 gr. neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi

malo muškatnog oraščića

cvijet soli, svježe mljeveni crni papar

Postupak

U veliki lonac stavite dosta vode da prokuha. Dodajte 1 žličicu. slatke soli i kuhati tjesteninu 1′ manje od vremena navedenog na pakiranju, zatvoriti poklopcem. Pomiješajte dva sira u zdjeli.

Dok se tjestenina kuha, sitno nasjeckajte guanciale (ili pancetu) i pirjajte je u neprianjajućoj tavi 5 minuta na srednjoj vatri, dok lijepo ne porumeni sa svih strana.

U velikoj posudi istucite maslac s 1 žličicom. jušne vode od tjestenine i zatim homogenizirati s parmezanom, pecorinom i malo muškatnog oraščića. Pomiješajte pirjani obraz sa sokom od tave i 1 ili 2 žličice. jušna voda od kuhane tjestenine.

Jaja odmah umutiti kuhačom za jaja, posuti malo svježe mljevenog papra i umiješati ih u umak, jako snažno miješajući. Želimo da umak bude kremast i gladak, a ne vodenast.

Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i odmah poslužite na tanjure, po želji posipajte s malo dodatnog sira i malo crnog papra.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki