Čemu služi ladica ispod pećnice: Dugo smo je krivo radili

Koliko god dobar ili loš bio vaš odnos prema kuhanju, sigurno ste primijetili jednu osnovnu značajku koja postoji u svakoj kuhinji. Svakako govorimo o dobro poznatoj ladici koja se nalazi ispod pećnice svake jednostavne električne kuhinje.

Većina nas stoga ovu ladicu koristi kao prostor za pohranu, stavljajući u nju male i velike tave. Ali je li to njegova prava upotreba? Očigledno nije!

Njegov idejni tvorac i tvorac nije to imao na umu kada je ovu ladicu postavljao na ovu poziciju. Iako može biti izuzetno pogodan kao skladišni prostor, njegovo je pravo svojstvo da djeluje kao toplinska komora. Što mislimo? U biti, to je mjesto na koje moramo staviti hranu nakon što je kuhana i prije nego što je pojedemo, kako bi ostala topla. Kao što bi funkcionirala vitrina u restoranu s kuhanom hranom.

Važno je napomenuti da je komora za zagrijavanje dostupna samo u klasičnim kuhinjama, dok se u ugradbenim kuhinjama prodaje zasebno. Ako sada spadate u kategoriju onih kojima komora za grijanje nije potrebna i mislite da sama pećnica dobro čuva hranu, onda bi bilo dobro da obratite pozornost. To je zato što ako smo ranije pekli na visokoj temperaturi, postoji rizik da će pećnica biti prevruća i isušiti ili čak zagorjeti hranu.

Za te trenutke tu je termokomora.

gazzetta.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki